Skip to content

bootje varen in den bosch

Wij vroegen Anne-Floor van Nunen van Travelwith om een blog te schrijven over haar ervaring met Zelf Varen Den Bosch. 

Zij deelt al haar belevingen met jullie!

Wat is er nu fijner dan op zonnige dagen bootje varen in een prachtige oude stad als Den Bosch. Dat dachten de twee heren van Zelf Varen Den Bosch ook. Als twee jonge, enthousiaste en ambitieuze ondernemers starten zij dit voorjaar deze unieke onderneming. Met de focus op hun passie voor varen, willen zij iedereen een plezierige maar vooral ook memorabele ervaring meegeven. Wat hen zeker uniek maakt, is dat zij de enige partij in Den Bosch zijn waar je zonder schipper met een bootje mag varen. Zo zit je niet aan standaard routes vast maar krijg je de mogelijkheid zelf te ontdekken hoeveel moois Den Bosch te bieden heeft. Benieuwd naar de hoogtepunten van deze stad? 

Lees dan snel verder!

Bootje Varen in Den Bosch

De Tramkade vormt een creatieve broedplaats!

Ik vind Den Bosch een ontzettend mooie, historische stad. Natuurlijk is het mogelijk om een stad al wandelend te ontdekken maar een veel leukere manier om dit te doen, is vanaf het water! Mijn ervaring begon al meteen toen ik aankwam bij de Tramkade waar Zelf Varen Den Bosch gevestigd is. De Tramkade is een van mijn favoriete plekken in Den Bosch. Niet alleen is deze unieke spot in Den Bosch een creatieve broedplaats voor ondernemers die iedereen verrassen met opvallende concepten, ook is het een historische plek. De oude gebouwen staan er nog maar de oude mengvoerderfabriek en Verkade fabriek zijn al jaren niet meer in gebruik. Inmiddels vind je op deze unieke plek diverse horecagelegenheden, kun je overnachten op hoogte in de Bossche Kraan en zijn er diverse ruimtes die je kunt huren voor speciale gelegenheden of vergaderingen. Zelf Varen Den Bosch past perfect tussen deze creatieve en originele ondernemingen wat mij betreft. 

Een persoonlijke aanpak is precies wat je kunt verwachten!

Zelf Varen Den Bosch staat voor een persoonlijke aanpak. Deze twee ondernemers vinden het ontzettend belangrijk dat zij zowel jong als oud de toegankelijkheid bieden om zelf met een bootje de prachtige wateren van Den Bosch te ontdekken. Heb je wat speciaals te vieren? Geen enkel probleem! Met een flexibele aanpak zorgen Rashan en Patrick voor maatwerk. Wil je graag met een bootje varen in Den Bosch, maar zit je vast aan een budget? Zelf Varen Den Bosch is de goedkoopste bootverhuurder van de stad. Kortom, je kan wat mij betreft geen enkele reden meer bedenken om niet een bootje te huren bij deze twee vrolijke ondernemers!

''Den Bosch heeft veel water waar je perfect met een bootje kunt varen!''

Varen langs de Tramkade

Ontdek de wateren van Den Bosch!

Den Bosch heeft veel water waar je perfect met een bootje kunt varen! Als je een bootje huurt bij Zelf Varen Den Bosch, mag je overal varen, behalve op de Binnendieze. Vanaf het water zie je prachtige, historische vestingwerken en diverse highlights. Ontdek een prachtige stukje natuur in natuurgebied Het Bossche Broek of bewonder het historische herkenningspunt Bolwerk Sint Jan. Bolwerk Sint Jan is ook de perfecte plek om pauze te houden als je even wilt uitrusten van het bootje varen in Den Bosch. Vaar langs een van de oudste watertoren in Nederland. Deze opvallende toren is te zien vanaf het water en is in 1885 gebouwd. Ook kun je Sluis 0 vanaf het water bewonderen. Deze schutsluit ligt in de Zuid-Willemsvaart en is een belangrijk monument in Den Bosch. Een van mijn persoonlijke favorieten is toch wel echt de Dommel. De Dommel is een 120 kilometer lange beek met kleinere riviertjes. Dit gebied hoort bij het stroomgebied van de Maas en is een prachtig stukje natuur! Kortom, als je er voor kiest om zelf met een bootje te varen door Den Bosch, valt er genoeg te beleven.

 

Alle sloepen van Zelf Varen Den Bosch zijn zelf opgeknapt en helemaal klaar voor een ontspannen vaartocht door Den Bosch. Ik raad je zeker aan om het prachtige Den Bosch te ontdekken door zelf met een bootje over de prachtige wateren te varen!

Enthousiast geworden?

We vertellen je graag meer over onze mogelijkheden!