Onze meest gestelde vragen

Meest gestelde
vragen

Lees hier de meest gestelde vragen

Voor het varen
Wat te doen bij slecht weer (op komst)?

Geen enkele tocht bij ons valt in het water maar uiteraard hebben we niet alles in eigen hand. Gelukkig hebben wij daarvoor een wat te doen bij slecht weer beleid.’

Dat is het zeker! Helemaal bij lekker weer en gedurende de weekenden is de kans anders groot dat je buiten de boot valt….en dat zou bootzonde zijn toch😉

Zie onze vaarkaart voor verdere informatie of bel ons voor een toelichting.

Uiteraard kan dat. Zie onze arrangementen voor de mogelijkheden. Neem je liever je eigen eten en drinken mee, geen probleem! Zolang de boot netjes wordt achtergelaten natuurlijk.

Je reservering wijzigen is altijd kosteloos bij ons, daar zijn we flexibel in mits de beschikbaarheid het toelaat. Aan annuleren hangen echter wel bepaalde voorwaarden. Deze lees je in ons annuleringsbeleid.

Wij zijn gelegen aan de Tramkade in Den Bosch, gelegen op nog geen 10 minuten loopafstand van het centrale station. Verder is de Tramkade per auto bereikbaar goed en is er voldoende (helaas wel betaalde) parkeergelegenheid. Zie hiervoor onze parkeerkaart!

Als het een lieve hond is en het beestje zindelijk is dan is hij/zij van harte welkom. Graag wel even van tevoren aangeven in de notities bij je boeking (of per mail).

Vanaf 18 jaar

*Onder begeleiding van een volwassene mogen kinderen wel varen. De volwassene blijft hierbij wel eindverantwoordelijk!

Wij vragen je om 15 minuten alvorens vertrek aanwezig te zijn. Er is dan voldoende tijd voor de afhandeling van de borg, het geven van de vaarinstructies en een eventueel toiletbezoek. Mocht je te laat dreigen te komen geef dit altijd even telefonisch door. Ben je meer dan een kwartier te laat dan zullen wij de boot mogelijk weer beschikbaar stellen voor de verhuur.

Tijdens het varen
Ik kan niet (goed) varen; is dat een probleem?

Alvorens vertrek krijgt iedere groep die bij ons komt varen een duidelijk uitleg over de besturing van de motor en de vaareigenschappen van de boot. Voelt het in het begin nog niet helemaal vertrouwd, vaar dan rustig over het brede water totdat het varen vertrouwd voelt.

Mits onze beschikbaarheid het toelaat is dat uiteraard mogelijk. Langer doorvaren moet in alle gevallen wel duidelijk worden doorgegeven via 073 203 22 66

Alhoewel er verschillende mogelijkheden zijn qua vaarroutes in Den Bosch hebben we onze eigen favorieten verwerkt in onze vaarkaart. Hierin staan ook de vaartijden, toiletstops en bezienswaardigheden aangegeven. 

Ja/nee, net als op de weg mag je op het water maar een promillage van 0.5 hebben. Dit betekent dus maar twee drankjes voor de schipper gedurende de vaart. Verder is het raadzaam om dit ook na te leven want er wordt streng op gehandhaafd op de Bossche wateren!

Mocht er onder het varen toch hoge nood ontstaan dan zijn er verschillende toiletmogelijkheden die goed bereikbaar zijn vanaf het water. Deze staan aangegeven op onze vaarkaart. Wildplassen is ten allen tijden absoluut verboden. Wordt dit toch gedaan en krijgen wij hier hoogte van dan kan (een deel van) de borg worden ingehouden!

Geef schade ALTIJD door bij terugkomst. Bij schade door derden worden we graag direct na een voorval geïnformeerd. Ben je hier netjes en eerlijk in dan kunnen wij ook coulanter zijn m.b.t. de borgteruggave. Niemand wordt natuurlijk blij van schade, maar ship happens!

Het kan natuurlijk voorkomen dat de motor uitvalt, deze schuin komt te staan of dat er een plastic zak in de schroef komt. Bel ons even op en wij helpen je weer op weg!

Hou de vaart erin en breng ons zo snel mogelijk op de hoogte!

Na het varen
Hoelang duurt het voordat de borg weer op de rekening staat?

De borg zal worden gecrediteerd op dezelfde betaalpas waarmee de betaling alvorens de vaart voldaan is. LET OP: Dit kan maximaal één werkdag duren!

Voorafgaand of na afloop van een ontspannende vaart is er nog van alles te doen op de Tramkade. Check hiervoor onze blog hierover. Benieuwd naar wat Den Bosch nog meer te bieden heeft? Ook hierover hebben we een mooie blog met tips en aanraders!

Wil je ons van een review voorzien (graag!) dan kan dat via Tripadvisor, Google of Facebook. Andere feedback ontvangen we ook graag en mag je mailen naar info@zelfvarendenbosch.nl

Volg ons via Instagram of Facebook. Ook sturen we regelmatig leuke mails door met updates, acties en nieuwtjes! Neem contact op als je graag op de hoogte gehouden wilt worden!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op!

Tijd om te genieten!

Welke optie kies jij?
Val niet buiten de boot en leg meteen je sloepje vast!
Nog even overleggen of het weer afwachten?

Nog een vraag of graag telefonisch reserveren, neem gerust contact met ons op!

Benieuwd naar een impressie van mensen die je voor gingen?
Scroll naar boven

BESCHIKBAARHEID
CHECK

Check de beschikbaarheid en ontvang binnen +/- 1 uur reactie!