Zelf varen Den Bosch

Vacature zomerbaan

De tramkade als opstappunt voor Bootje Varen in Den Bosch

Ik vind Den Bosch een ontzettend mooie, historische stad. Natuurlijk is het mogelijk om de stad al wandelend te ontdekken, maar een veel leukere manier om dit te doen, is vanaf het water! De ervaring met de jongens van Zelf Varen Den Bosch begon al direct positief bij een gezellige ontvangst op de Tramkade. Dit is ook nog is een van mijn favoriete plekken in Den Bosch. Niet alleen is deze unieke spot in Den Bosch een creatieve broedplaats voor ondernemers, tevens is het ook een historische plek met een interessante geschiedenis. De oude gebouwen staan er nog steeds maar de oude Mengvoederfabriek en Verkade fabriek zijn inmiddels al jaren niet meer in gebruik. Tegenwoordig vind je op deze unieke plek diverse horecagelegenheden, kun je overnachten op hoogte in de Bossche Kraan en zijn er diverse ruimtes die je kunt huren voor speciale gelegenheden of vergaderingen. Zelf Varen Den Bosch past perfect tussen deze creatieve en originele ondernemingen wat mij betreft. Meer informatie over de Tramkade lees je in onze Tramkade blog!

 

Aangenaam!

Wat is er nu fijner dan op zonnige dagen bootje varen in Den Bosch? Den Bosch is bekend om zijn rijke cultuur, prachtige binnenstad, brabantse bourgondiërs en natuurlijk het water van de Binnendieze. De Binnendieze is een bijzondere ervaring, maar we doen Den Bosch echt te kort als waterstad wanneer ik enkel hierover zou schrijven. Alhoewel het grote publiek Den Bosch natuurlijk door de Binnendieze vaart  is er zoveel meer te ontdekken! Sinds de omleiding van de Zuid-Willemsvaart naar het Máximakanaal is er geen beroepsvaart meer die dwars door de stad vaart. Dit heeft de mooie stadswateren een enorme boost gegeven voor recreatie! De stadsdommel, de Dieze, de Aa en de Zuid-Willemsvaart zijn de wateren die je kunt ontdekken als je gaat bootje varen in Den Bosch. Het rustige water is zeer geschikt voor suppen, kano’s maar ook om zelf rond te varen. Bij Zelf Varen Den Bosch geniet in alle vrijheid van het varen de rustige stadswateren. Zo zit je niet aan standaard routes vast maar krijg je de mogelijkheid zelf te ontdekken hoeveel moois Den Bosch te bieden heeft. Je bent dus je eigen kapitein! Benieuwd naar de hoogtepunten van deze stad? Lees dan snel verder!

 

boottochtje den bosch

Een persoonlijke aanpak is precies wat je kunt verwachten!

Zelf Varen Den Bosch staat voor een persoonlijke aanpak. Deze twee ondernemers vinden het ontzettend belangrijk dat zij, zowel jong als oud, de toegankelijkheid bieden om zelf met een bootje de prachtige wateren van Den Bosch te ontdekken. Heb je wat speciaals te vieren? Geen enkel probleem! Met een flexibele aanpak zorgen Rashan en Patrick voor maatwerk. Wil je graag met een bootje varen in Den Bosch, maar zit je vast aan een budget? Hun bootverhuur is de goedkoopste van de stad; varen moet voor iedereen immers betaalbaar zijn. Kortom, je kan wat mij betreft geen enkele reden meer bedenken om niet een bootje te huren bij deze twee vrolijke ondernemers!

Ontdek de wateren van Den Bosch

Den Bosch heeft veel water waar je perfect met een bootje kunt varen! Als je een bootje huurt bij Zelf Varen Den Bosch, mag je overal varen (uitgezonderd de Binnendieze). Vanaf het water zie je prachtige, historische vestingwerken en diverse highlights. Ontdek een verborgen pareltje op het stadsstrand aan het einde van de Aa of bewonder het historische vestingwerk Citadel vanaf het water. Bolwerk Sint Jan is ook de perfecte plek om pauze te houden als je even wilt uitrusten van het bootje varen in Den Bosch. Vaar langs een van de oudste watertoren in Nederland. Deze opvallende toren is te zien vanaf het water en is in 1885 gebouwd. Ook kun je Sluis 0 vanaf het water bewonderen. Deze schutsluit ligt in de Zuid-Willemsvaart en is een belangrijk monument in Den Bosch. Verder is een van mijn persoonlijke favorieten is toch wel echt de Dommel. De Dommel is een 120 kilometer lange beek met kleinere riviertjes, waar de stadsdommel in Den Bosch er één van is. Dit gebied hoort bij het stroomgebied van de Maas en is een prachtig stukje natuur! Kortom, als je er voor kiest om zelf met een bootje te varen door Den Bosch, dan valt er meer dan genoeg te beleven!

Alle sloepen van Zelf Varen Den Bosch zijn van alle gemakken voorzien zoals heerlijke lounge kussens of een heerlijke rondzit en helemaal klaar voor een ontspannen vaartocht door Den Bosch. Ik raad je zeker aan om het prachtige Den Bosch te ontdekken door zelf met een bootje over de prachtige wateren te varen! 

Onze laatste blogs

01

Tarieven goedkoopste bootverhuur Den Bosch

Zelf varen Den Bosch

De tramkade als opstappunt voor Bootje Varen in Den Bosch Ik vind Den Bosch een ontzettend mooie, historische stad. Natuurlijk is het mogelijk om de

02

03

03

Tijd om te genieten!

Welke optie kies jij?
Val niet buiten de boot en leg meteen je sloepje vast!
Nog even overleggen of het weer afwachten?

Zelf varen Den Bosch

Aangenaam!

Hey, wat leuk dat je benieuwd bent naar ons! Even voorstellen: wij zijn Patrick en Rashan, de oprichters van Zelf Varen Den Bosch. Op de kade zal je ons ook ongetwijfeld nog even spreken, maar leuk om hier vast kennis te maken!

Wij zijn twee hard werkende levensgenieters met een passie voor ondernemen en boten. Tijdens onze studie Management Toerisme hebben we elkaar leren kennen. Al snel was er een goeie klik en werden we maatjes. Het duurde vervolgens dan ook niet lang voordat we de handen ineen sloegen en begonnen aan de plannen voor een bedrijfje. Als ervaren watersporters en fanatieke bootliefhebbers was de keus snel gemaakt: wij willen mensen in het zonnetje zetten en wel op het water! Vrijwel iedereen houdt van varen, een drankje en ontspanning, dus dat moeten wij samen brengen! En voila, voordat we het wisten doopte we vorig jaar onze vloot van 5 sloepjes in Den Bosch en werd Zelf Varen Den Bosch een feit. Inmiddels bestaan we alweer een jaar en zijn we uitgebreid naar een vloot met 10 sloepen⚓

Een impressie

Wat willen we uitstralen?

Je wilt varen en je stuurt een whatsappje om te vragen naar de beschikbaarheid. Je loopt toevallig langs en komt even een babbeltje maken. Je wilt toch een uurtje later varen door het slechte weer en belt even op om te overleggen. Dat is de toegankelijkheid die wij in onze communicatie en bedrijfsvoering willen uitstralen! Geen streng annuleringsbeleid of ‘u’ bij de kennismaking. Liever een ‘ons kent ons’ sfeer waarbij we elkaar vanaf de tweede vaart bij de voornaam aanspreken. Ben je in de buurt en heb je zin in een bak koffie? De deur staat altijd en voor iedereen open! Die toegankelijkheid, informaliteit en gezelligheid mag je elke dag van ons verwachten. En hoe tof is het dan ook om dit terug te zien in de waardering in de beoordelingen (200+) op Google!

Tijd om te genieten!
Scroll naar boven

BESCHIKBAARHEID
CHECK

Check de beschikbaarheid en ontvang binnen +/- 1 uur reactie!